Zmiana z Passata TDI na Octavię TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rased
    Classic
    • 2009
    • 18

Podczs wymiany oleju wysysarką mechanik zostawił w silniku ok. 1,5 litra starego oleju.
    Po wlaniu nowego (3,5 litra) okazało się, ze oleju jest za duzo i trzeba nadmiar sciągnać.
    Szacuję, że starego zostało w silniku do litra a nowego conajmniej 2,5 litra. Co w tej sytuacji radzicie. Pojeździć i wymienic wcześniej czy też wymienic juz teraz. Czy stary olej może spowodować szybkie zestarzenie się nowego oleju?

Olek
  • piotrvw
    Classic
    • 2008
    • 2

Posiadam passata 1.9TDI ( 90KM ) 230.000 km, 1998r. i przymierzam się do zmiany ze względu na wiek Co rusz coś się sypie, a to turbinka a to wahacz itp.
    Pytanie do użytkowników Octavii. Za kilkutysięczną dopłatę do mojego paska mogę kupić Octavię 2002-2003 1.9 TDI. Proszę o opinie i rady na temat tego auta. dodam, że interesuje mnie silnik 1.9 tdi (90km).
    Pozdrawiam
    www.dommazury.spanie.pl

Komentarz

• Geralt
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 589

piotrvw, uzyj opcji szukaj - temat byl walkowany tysiace razy, w duzym skrocie: opinie bardzo dobre - auto sprawdzone i tanie w eksploatacji pod warunkiem ze bylo prawidlowo eksploatowane/serwisowane. Na 100% ludzie beda cie namawiac na 110km/130km a pewnie beda i tacy ktorzy powiedza zebys dolozyl jeszcze troche i kupil O2 - poszukaj na forum naprawde jest masa postow na ten temat.
      pozdrawiam
      Adam W.

Komentarz

Pracuję...